Bloemkool couscous

Bloemkool couscous, ik had er wel eens vaker van gehoord, maar nog nooit gemaakt. Gezond en snel te bereiden, en inderdaad erg lekker.

Ingrediënten:

600 gram bloemkool
200 gram feta, in blokjes gesneden
2 eetlepels vijgencompote
8 gram koriander, gehakt
8 gram munt, gehakt
1/2 rode peper, fijn gesneden zonder zaad
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 ui, fijn gesnipperd
1 rode paprika, in fijne stukjes gesneden
120 gram granaatappel pitten
2 theelepels paprikapoeder, gerookt
1 lente uitje, gesnipperd
50 gram gezouten pecannoten, grof gehakt
1 theelepel grof zeezout
peper
olijfolie
imageBereiding:

De bloemkool roosjes mogen in de keukenmachine fijn gemaakt worden, totdat het op couscous lijkt.
Verwarm wat olijfolie in een braadpan, bak hierin de ui, knoflook, lente ui, rode paprika en het pepertje in. Voeg de bloemkool toe, vijgencompote, verse kruiden en paprikapoeder, zout, pecannoten en granaatappel pitten. Warm het even door en voeg als laatste de feta kaas toe.

Serveer de couscous met een groene salade.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *