Salade met stilton en gefrituurde biet

Af en toe moet je dingen eens anders doen, deze keer heb ik de bietjes niet gekookt, maar in plakjes gefrituurd. Dat geeft iets knapperigs in de salade, en is bovendien erg lekker. Granaatappelpitten zijn niet alleen erg mooi (fotogeniek, en het oog wil ook wat) maar ook erg lekker, zeker in combinatie met de biet en de stilton.

Ingrediƫnten:

300 gram rauwe en geschilde bieten, dunne plakjes van maken (b.v. met een kaasschaaf)
1 granaatappel voor de pitten, je bereikt de pitten door de granaatappel onder water te breken en de pitten dan verwijderen
1/2 ui, gesnipperd
100 gram stilton, korst eraf en in dunne plakjes (zoals altijd met kaas, snijden of raspen pas op het laatste moment om zoveel mogelijk van de smaak te behouden)
100 gram gemengde sla
25 gram zonnebloempitten, geroosterd
dressing van granaatappelazijn (framboos kan ook) en een mooie olijfolie

image

Bereiding:

Frituur de plakjes biet, sinds kort heb ik een kleine frituurpan maar in een gewone pan met een laagje zonnebloem olie kan het ook. Ik deed het 6 minuten op 190 graden, dan worden de plakjes knapperig. Laat ze uitlekken op keukenrolpapier.

Leg de sla op een grote schaal of bord, verdeel de biet hierover, de ui, stilton, granaatappelpitten en de zonnebloempitten. verdeel de dressing erover. Wij aten het als bijgerecht maar de hoeveelheid kan ook voor 2 personen als maaltijdsalade met wat brood erbij.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *