Mangochutney met lamsoor

Chutney is een eeuwenoude, bekende smaakmaker uit de keuken van India en Pakistan. Altijd lekker om een pot chutney in je koelkast te hebben staan. Lekker om als bijgerecht te gebruiken bijvoorbeeld op vlees bij de BBQ, of op de kaas op je boterham.

Ingrediƫnten:

1 mango (ca. 400 gram), klein gesneden, pit bewaren
75 gram ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijn gesneden
75 gram gemengde noten, amandel, pitasche en pecannoot, grof gehakt
150 ml witte wijnazijn
1/2 theelepel kruidnagel poeder
75 gram suiker
1/2 theelepel cayennepeper
1/2 citroen, sap
50 gram rozijnen
50 gram lamsoor, fijn gehakt
een schoon jampotje van ca. 500 ml
imageBereiden:

De mango schillen en in kleine stukjes snijden (pit bewaren). Ui en knoflook fijnsnijden en de walnoot fijnhakken. In een ruime pan met dikke bodem de mangostukjes met de pit, ui, knoflook en azijn 30 minuten op laag vuur koken, af en toe roeren. De mango pit verwijderen, rozijnen, kruidnagel en suiker toevoegen en het geheel nog 10 minuten laten koken. Chutney op smaak brengen met cayennepeper, citroensap en 1/2 el zout en dan nog eens 10 minuten tot jamdikte inkoken.
De noten en lamsoor door de mangochutney roeren. De nog warme chutney in een schone jampot doen en het deksel sluiten. De chutney laten afkoelen en tot gebruik in de koelkast bewaren. De chutney blijft in de koelkast enkele weken houdbaar.

Afgelopen week serveerde ik de chutney met manchego en Morbier AOC kaas.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *