Bietenstamppot met kabeljauw

 

 

 

 

 

 

 

Weetje/Tip

Kabeljauwen kunnen tot 1.50 meter groeien maar het merendeel wordt 80 tot 90 cm. Een kabeljauw zelf eet kreeftjes, mosselen, garnalen en krab

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 2 3 4 maat
1 aardappelen 187,5 375 562,5 750 gram
2 kabeljauw 75 150 225 300 gram
3 Garam Masala 0,25 0,5 0,75 1 theelepel
4 augurk 12,5 25 37,5 50 gram
5 zilveruitjes 12,5 25 37,5 50 gram
6 geraspte bieten 100 200 300 400 gram
7 appel 0,25 0,5 0,75 1 stuks
8 limoen, het sap van 0,125 0,25 0,375 0,5 stuks
9 mozzarella, in blokjes gesneden 30 60 90 120 gram

Overige Ingrediënten

  1. peper
  2. zout

Benodigd keukengerei

  1. grote kookpan
  2. snijplank
  3. mes
  4. rasp, voor als de bieten nog geraspt moeten worden
  5. stamper of pureeknijper
  6. houtenlepel

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, snij ze in vieren en zet ze op met een flinke bodem water en zout. Als ze koken mogen ze 20 minuten tegen de kook aangehouden worden.
  2. Snij de kabeljauw in blokken, strooi er peper, zout en Garam Masale overheen.
  3. Snij de augurk in plakjes.
  4. De laatste 8 minuten dat de aardappelen nog moeten koken mag de kabeljauw, augurk, zilveruitjes en de bieten bij de aardappelen.
  5. Schil een appel, snij deze in blokjes en knijp hierboven de limoen uit zodat de appel niet verkleurd.
  6. Na 8 minuten de aardappelen afgieten, stampen en de appel en mozzarella erdoor roeren.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Marie schreef:

    wat gebeurt er met de olijfolie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *