Bananenijs: simpel, snel en lekker

Het wordt tot 30 graden vandaag, tropisch. Bij deze temperaturen hoort bananenijs. Makkelijk, snel en met vanillesuiker en de zoete bananen hoeft er geen suiker meer bij. Nog een voordeel, zonder ijsmachine, gewoon prakken of in de blender is voldoende. Het moet 5 uur in de vriezer, als je het vanavond nog wil eten is invriezen in kleine bakjes een oplossing.
Ik had de bananen eerst bevroren maar dat is onhandig met prakken of blender, ook ik leer nog gewoon van mijn fouten.

Ingrediƫnten:

3 bananen
1/2 limoen/citroen
375 ml slagroom
2 zakjes vanillesuiker, samen 16 gram
image

Bereiding:

Prak of blender de bananen met het citroensap erbij. Klop de slagroom met vanillesuiker en meng daar de bananen door. 5 uur in de vriezer en het is klaar.

Als garnering had ik deze keer blauwe bessen en cacao Nibs, maar aardbeien of ander fruit kan ook.

Weinig ingrediƫnten en weinig werk, dus maken met zijn allen. Zo kunnen we afkoelen deze zomer.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *