Bananen poffertjes bakken

De kleinkinderen zijn er 4 dagen, dus heb ik afgelopen week maar gauw een poffertjespan gekocht. En ja, dan kom je op zaterdagochtend je bed uit en krijg je over je pyama een short voor. Bakken en rijgen met fruit erbij. Zijn zus moet eerst nog wat groter worden voordat ze met Oma de keuken in kan, ze loopt net en daar heeft ze haar handen al vol mee.

Maar ja kleinkinderen betekend ook gezond, dat vindt mijn schoondochter tenminste. Dus naast het fruit rijgen worden ook de poffertjes van banaan en ei gemaakt, en dan ook nog een bes erin voor de extra vitamines.
imageNodig:

  • poffertjespan
  • invet kwastje
  • blender of staafmixer
  • dosseerflesje
  • sateprikkers

Ingrediƫnten voor 101 poffertjes:

  • 3 bananen
  • 6 eieren
  • kokosvet
  • ananasstukjes
  • frambozen
  • eventueel wat blauwe bessen om in de poffetjes mee te bakken

image

Bereiding:

  1. Meng de bananen en eieren met elkaar en stop dit beslag in een doseerfles.
  2. Laat de pan heel heet worden, vet de kuiltjes allemaal in met kokosvet en giet het beslag erin. Zet dan de pan wat lager, als de bovenzijde droog is mogen ze met een vork worden omgedraaid.
  3. Wil je er een blauwebes in, doe deze dan eerst in het kuiltje en giet het beslag erop.

Liam heeft de poffertjes en het fruit netjes aan de sateprikkers geregen.
image

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *