Avocadotaart suikerarm

Het idee voor deze taart kwam bij mijn schoondochter vandaan, Melissa is ook erg met voeding bezig, Daar ben ik blij mee, want dan krijgen mijn kleinkinderen gezond te eten. Ik denk dat deze taart, waarin maar 50 gram honing toegevoegd is, wel goedgekeurd gaat worden. We zijn aan het zoeken naar de verjaardagstaart voor mijn kleindochter die eind oktober 2 jaar wordt. En 1 ding weet haar moeder zeker, geen bergen suiker. Zelfs mijn man, die best wel kritisch is (wat smaak betreft, niet met wat hij allemaal aan ongezonde dingen naar binnen propt) vond hem erg lekker.

image
Ingrediënten:

4 goed rijpe avocado’s
5 eetlepels havermout
8 verse dadels
50 gram ongebrande pecannoten
1 limoen, rasp en sap
1 citroen, rasp en sap
1 eetlepel rozenwater, verkopen ze o.a. in Turkse supermarkt
hand vol rozenblaadjes, ook bij Turkse supermarkt, garnering
100 gram kokosolie
50 gram honing
50 gram 100% chocolade met 0% suiker, fijn gehakt
olijfolie om de vorm in te vetten
optioneel als garnering  zoete moerbei, nootachtig hennepzaad en extra vanille omhuld met raw chocolate van Lovechock
imageBereiding:

We beginnen met de bodem. Doe de dadels (eerst de pit verwijderen), havermout en pecannoten in de keukenmachine. Als het een plakkerig geheel is dan is het goed. Doe bakpapier op de bodem van de vorm en vet bakpapier en vorm dan goed in met olijfolie. Ik heb een springvorm van 18 cm gebruikt. Met een vork kan dan het dadelmengsel verdeeld worden over de bodem en dan goed aandrukken.
Rasp de citroen en de limoen, de rasp mag apart gezet worden als garnering. Pers de citroen en limoen uit. Smelt de kokosolie.
De avocado’s in de lengte door snijden tot op de pit, als je dan de twee helften in tegenover gestelde richting draait kan je de pit er makkelijk  uithalen. Schep de avocado’s leeg in de keukenmachine en giet meteen het citroen en limoen sap erover tegen het verkleuren.
Voeg kokosolie, rozenwater, honing en de chocolade fijn gehakt toe in de keukenmachine. Roer alles goed door. Zelf heb ik de avocado niet helemaal glad gemixt, er mag best iets te kauwen vallen. Het mengsel verdelen over de bodem en dan een uur de vriezer in. Daarna in de koelkast bewaren, maar dat gaat bij ons niet zolang duren.

De rozenblaadjes, limoen en citroenrasp en eventueel de lovechock mogen over de taart verdeeld worden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *