Asperges plaattaart

De asperges waren dit jaar erg vroeg in het zuiden, helaas moeten we in Noord-Holland nog even wachten op witte asperges. Zelf koop ik ze dan op Texel bij Bert Keijzer, een oude vriend van mijn wederhelft.
imageMaar ook in Spanbroek bij Groente en fruit kwekerij Braase-Hoebe zijn de asperges zalig. Je trekt daar geen kroket maar asperges uit de muur.
imageNodig:

  • bakplaat
  • bakpapier
  • kookpannen
  • mes
  • snijplank
  • weegschaal
  • dunschiller
  • rasp

Ingrediënten:

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 250 gram crème fraiche
  • 70 gram parmaham, fijn gesneden
  • 100 gram zalm, fijn gesneden
  • 6 eieren, 8 minuten gekookt, in plakjes gesneden
  • 300 gram krieltjes, 10 minuten gekookt, door de helft gesneden
  • zout en peper
  • 50 gram bosuitjes, in fijne ringen gesneden
  • 500 gram witte asperges, geschild en 2 cm van de onderkant af gesneden, 12 minuten gekookt
  • 750 gram groene asperges, 2 cm van de onderkant gesneden, 12 minuten gekookt
  • 50 gram parmigiano kaas, gerasptimage

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg bakpapier op de bakplaat.
  3. Verdeel de bladerdeegplakjes over de bakplaat met een 1 cm rand omhoog en de naden tegen elkaar gedrukt. Prik in alle plakjes deeg meerdere gaatjes en bak deze 15 minuten. Na 8 minuten even controleren, als het deeg te bol wordt, prik je er nog wat gaatjes bij.
  4. Verdeel de crème fraîche over het bladerdeeg, verdeel de ham, zalm, plakjes ei en de krieltjes hierover. Strooi er flink wat peper en zout over.
  5. Strooi de bosui ringetjes over de plaattaart en vervolgens verdeel je de asperges erover.
  6. Als laatste mag de geraspte kaas erover.
  7. Zet de bakplaat in de oven van 180 graden voor 20 minuten.
    imageimage

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *