Arrabbiata lasagne met runderworst

Weetje

Arrabbiata” betekent letterlijk “boze” in het Italiaans, en de naam van de saus is te wijten aan de beet van de Spaanse pepers. Maak het net zo pittig of mild als je wilt, afhankelijk van je voorkeur. Ook aan tafel kan het nog toegevoegd worden als de meningen verdeeld zijn.

 

 

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 2 3 4 maat
1 tomaten 175 350 525 700 gram
2 magere spekjes 60 120 180 3 gram
3 ui 0,5 1 1,5 2 stuks
4 knoflook 0,5 1 1,5 2 stuks
5 runderbraadworst 1 2 3 4 stuks
6 arrabbiata 0,5 1 1,5 2 theelepel
7 oregano 0,5 1 1,5 2 theelepel
8 tomatenpuree 35 70 105 140 gram
9 basilicum 2,5 5 7,5 10 gram
10 lasagne vellen 25 50 75 100 gram
11 geraspte kaas 40 80 120 160 gram
12 sla 200 400 600 800 gram
13 balsamico 0,5 1 1,5 2 eetlepel

Overige Ingrediënten

  1. olijfolie
  2. peper
  3. zout
  4. honing

Benodigd keukengerei

  1. ovenschaal
  2. koekenpan
  3. houten lepel
  4. kookpan
  5. mes
  6. snijplank

Bereiding

  1. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd een kruis aan de bovenkant van de tomaat en doe deze even in kokend water. Even laten staan en dan kan het vel eraf gehaald worden, snij de tomaat door de midden en haal ook het zaad eruit. Snij tenslotte de tomaat in blokjes.
  3. Verwarm de helft van de olie in de koekenpan en bak hierin de spekjes bruin. Snipper de ui en knoflook en bak dit bij de spekjes mee.
  4. Haal het vel van de braadworst en bak het vlees rul bij de spekjes.
  5. Maak de saus af door de arrabbiata, oregano, tomaten, tomatenpuree en de fijn gehakte basilicum toe te voegen. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Begin met een laagje saus in de ovenschaal, dan de lasagne vellen, saus, lasagne en eindig met saus met daar op de geraspte kaas.
  7. Zet de schaal 20 minuten in de oven.
  8. Snij de sla en maak een dressing met olijfolie, balsamico en honing.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *