Aardappelsalade

Bij de kaasfondue of BBQ heb ik meestal wel een aardappelsalade, dat is vaak dezelfde, eentje die ik al 25 jaar maak, te lekker, en ook in mijn familie is hij populair. Voor een foodie werd het nu wel de hoogste tijd om eens iets anders te maken.

 

 

 

Nodig:

  • kookpan
  • snijplank
  • mes

Ingrediënten:

  • 450 gram geschilde krieltjes
  • zout
  • 35 gram fijn gesneden zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel bieslook, fijn gesneden
  • 1/2 kleine rode ui
  • 20 gram walnoten

dressing

  • 2 grote knoflook tenen
  • 2 theelepels grove mosterd
  • olijfolie
  • 1 eetlepel azijn, bijvoorbeeld mangoazijn

Bereiding:

  1. Kook de krieltjes met een bodem water en wat zout in 10 minuten gaar.
  2. Snipper het uitje en hak de walnoot grof.
  3. Maak de dressing door mosterd, azijn, knoflook geperst te mengen en er al roerend olie bij te voegen totdat het een goede dikte heeft.
  4. Als de krieltjes gaar zijn mogen ze worden afgegoten en meteen de dressing erbij, even omschudden zodat de dressing zich verdeeld.
  5. Af laten koelen en dan de ui, walnoot, bieslook en tomaat erdoor roeren.

Hij is bijna net zo lekker als deze aardappelsalade, dus wie weet wat ik over 25 jaar maak.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *