Terug naar mijn roots met Culinair Westfriesland

De laatste jaren ben ik wat meer bezig geweest met mijn kookopleidingen en was ik meer aan het koken en creëren en wat minder met de producten/boer achter ons eten.

Vanaf 1 januari verdeel ik mijn tijd, alle recepten die met streekproducten hebben te maken blijven op Culinair Westfriesland en al de andere recepten, bijvoorbeeld baksels, nagerechten en maaltijden, waar geen specifieke streekproducten in worden gebruikt gaan naar Annemiek Kookt. Op sociale media verandert er niets, ik heb geen tijd om meerdere accounts te gaan onderhouden dus daar blijft alles bij het oude, met alleen een aangepaste naam van het account.

Waarom deze omslag?

Doordat ik weer wat meer met ProeVkantoor aan de gang ging. Ik volg ProeVkantoor vanaf dag 1 en zolang ken ik Matthijs dan ook. Gedreven en streekproducten hebben ons vanaf dag een verbonden. We kwamen elkaar bij tijd en wijle tegen. Als er mensen gezocht werden op boerenmarkten en bij andere gelegenheden was een half woord genoeg en Matthijs was aanwezig. Bij deze gelegenheden kwam ik steeds meer tuinders tegen waar ProeVkantoor mee samenwerkt.
Het begon weer te kriebelen, de boeren en het mooie product. Soms kreeg ik hele mooie producten mee de keuken in. Dat kan je gesponsord noemen, maar de meesten tuinders vinden het leuk om wat aandacht voor hun producten te krijgen, maar een website met recepten hebben de meesten niet. Ik noem het liefde voor het mooie Westfriese (of Noord Hollands) product. Meestal betaal ik netjes maar soms krijg ik een mooie paarse bloemkool en is de tuinder nieuwsgierig naar wat ik er mee maak.
In het nieuwe jaar gaan we een rondje telers doen in Westfriesland, ik ga dan het bedrijf in beeld brengen en met hun producten de keuken in.

Ook heb ik het pakket van ProeVkantoor waar ik mee kook en creëer.
Ik heb er weer zin in om nieuwe mooie producten te ontdekken die met liefde zijn geteeld of gemaakt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *