Het beste van Opperdoes voor het beste onderwijs in Afrika!

Ze zijn er weer: De Opperdoezer Ronde uit de volle grond!
Het bekendste Westfriese streekproduct, de Opperdoezer Ronde uit, hoe kan het ook anders, Opperdoes.
Alleen in dit gebied mogen ze verbouwd worden. Ze worden voornamelijk met de hand gerooid, hoe autentiek wil je het hebben. En laat de telers en inwoners niet horen dat er door een bekende kok ergens anders in Nederland Opperdoezers in zijn tuin staan, dat MAG niet en reken maar dat de kok ze uit de tuin moet halen en gewoon weer zijn bestelling doet in Opperdoes.

Ik kan de Opperdoezers gelukkig gewoon met de fiets halen, met 10 minuten sta ik midden tussen de telers of mag ik ze zelf rooien.
De opbrengst van de eerste kist Opperdoezers gaat altijd naar een goed doel. Dit jaar doet ook de Rotaryclub Medemblik-Koggenland een duit in het zakje:


Rotaryclub Medemblik-Koggenland is trots dat ze ook dit seizoen weer deze ambachtelijke aardappel mag verkopen ten behoeve van een goed doel. En niet zomaar een doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar de Nes Education Society, een stichting die wij een zeer warm hart toedragen omdat zij zich inzetten voor betere opleidingsmogelijkheden in ontwikkelingslanden.
In Kenia is deze stichting bezig met de opzet van een Agrarische school/ Ambachtsschool. De school is ontstaan vanuit de wens van de Masai Mara-bevolking om minder afhankelijk te worden van toerisme en eenzijdige landbouw sinds de omwenteling van een nomadenbestaan naar een bestaan met vaste verblijfplaats. Een van de belangrijkste en effectiefste initiële middelen om dit te realiseren is ‘onderwijs’ en dat is waar de Nes Education Society om de hoek komt kijken. Hoe mooi is het dat je met een agrarisch product uit ‘ons’ Opperdoes het agrarische leven in Kenia kunt ondersteunen? Daarnaast krijg je zelf bij aankoop van 5 kilo heerlijke aardappels ook een lot, waarmee je leuke, lokale prijzen kunt winnen, zoals een high tea bij Kasteel Radboud.
5 kilo Opperdoezer Ronde kost bij ons 8 euro. Bestellen kan via www.rotarymk.nl/actie


Heb je nu wat van die heerlijke Opperdoezer rondes via de Rotary besteld, dan wil je er ook wat moois mee maken:

In deze link een recept met Opperdoezer rondes en kersen uit Nieuwe Niedorp, een mooie combi en op dezelfde tijd verkrijgbaar!
Maar de Opperdoezers lenen zich ook prima om in brood te verwerken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *