De nieuwe kookapp “Culinairwf”

Hoe een hobby uit de hand kan lopen of de geboorte van een kookapp

Deze week is mijn geheel vernieuwde kookapp “Culinairwf” te vinden in de Applestore. Geheel gratis, en net als deze site zonder reclame. Kind en creditcard vriendelijk dus.

Hoe kom je daar zo toe, een kookapp

Al een paar jaar loop ik met de gedachte om een kookboek te schrijven. Niet dat schrijven nu zo’n hobby is, zoals de meeste weten ben ik nogal dyslectisch, maar ik heb wel wat met koken. Nu is het laten drukken van een boek best wel duur (als je al een uitgever kan vinden), of als je in eigen beheer drukt, best wel duur per boek. En omdat we per slot van rekening in het digitale tijdperk leven moest het dus een ‘kookapp’ worden.

Nu is een app ook niet iets dat je zo uit je mouw schudt, en laten maken is ook wat. Gelukkig biedt een zoon uitkomst. Die zit in de webwereld als programmeur, en die wilde wel eens kijken wat er nu bij komt kijken, het bouwen van zo’n app.

Ontwikkeling

Een eerste versie zag al snel het licht, en met een beperkt aantal recepten was de eerste app een feit.

Ondertussen is de website uitgebreid met een groot aantal recepten, eigenlijk teveel om in de simpele app te passen. Gelukkig had zoonlief nog tijd. Ja, enige moederlijk ‘achter de broek aan zitten’ was nodig, en misschien is het wel zo dat de app af is om eindelijk van ‘dat mens’ verlost te zijn, maar aan de andere kant komt hij ook graag proef eten, dus ook eigenbelang kan ik niet uitsluiten. Net als gewoon het feit dat hij het doet omdat hij dat graag voor zijn moeder over heeft. Iets waar mijn man nog wat van zou kunnen leren, want die redigeert alleen de recepten die hijzelf geproefd heeft. Voor straf laat ik hem dan ook dit stukje schrijven. Alle spelfouten zijn dan ook aan hem toe te schrijven.

Wat staat erin

De nieuwe kookapp is eigenlijk best goed gelukt, alle recepten van de website staan erop, en ook de indeling van de recepten is hetzelfde. Wat de app heeft, en website niet, is het gebruik van favorieten. Makkelijk als je er in de winkel achterkomt dat je boodschappenbriefje thuis op de keukentafel ligt.

Dus allemaal downloaden, die app, en laat een berichtje achter als je het leuk / bruikbaar vindt. Of als je suggesties voor verbeteringen hebt. Alhoewel ik niet beloof dat er snel weer een verbeterde versie komt 🙂

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Edith schreef:

    Leuk idee zo’n app. Wanneer ga je je zoon aansporen om deze voor Android te maken? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *