Camera vrees

Al jaren roep ik dat ik niet in beeld hoef, foto’s, film, het hoeft voor mij niet. Laat mij maar lekker achter de schermen wat doen. Met als gevolg dat in al mijn projecten waar we met pers en bobo’s te maken hadden ik rustig mijn collega’s naar voren schoof. Die vonden het wel leuk, dus beide partijen tevreden.

image

Toen kreeg ik de vraag of ik niet een week het twitter account wilde beheren van ‘ik-ben-NH’ van RTV NH. Met zulk soort dingen heb ik geen probleem. Ik heb al jaren mijn website en een eigen twitteraccount. Daar heb ik dus wel ja op gezegd. Totdat Ilja, de online redactrice, me vertelde dat er een opname gemaakt zou worden waarin ik aan de kijkers en luisteraars van RTV-NH voorgesteld zou worden.

….SLIK…., mijn eerste gedachte was ‘dit ga ik afzeggen’. Gelukkig heb ik mezelf even de tijd gegeven om aan het idee te wennen. Twitteren vind ik namelijk wel heel leuk, en het is natuurlijk ook altijd leuk om mijn passie voor streekproducten uit te kunnen dragen.

Gelukkig was de opname in een voor mij bekende omgeving, mijn eigen keuken (wat ben ik blij dat hij al af was). Gezien de tijd van het jaar (rond Sinterklaas) heb ik ervoor gekozen om spelt-pepernoten te gaan bakken. Met een eigen onderwerp en in een vertrouwde omgeving was het al niet zo eng meer. Niet dat ik helemaal vrij van zenuwen was, je kunt in de opname mijn stem horen trillen.  

Na de uitzendingen was ik verbaasd dat veel boeren, maar ook ouders van vrienden op Texel, het hadden gehoord en gezien. En als ik streekproducten kan promoten dan praat ik vanzelf. Ik kreeg positieve feedback dat ik helemaal los ging over de producten.

Het stukje op de site van RTV NH waarin ik voorgesteld werd, had de volgende inhoud;[box] Het belooft dus een smakelijke week te worden. Hieronder stelt Annemiek zich aan ons voor.

Wanneer en waar ben je geboren? In Oudkarspel, Langedijk op 25 april 1963.

Waar woon je? Sinds vier jaar in Abbekerk.

Wat doe je? Ik ben vooral veel culinair bezig. Ik schrijf recepten voor mijn app Culinairwf en mijn site, ook bezoek ik regelmatig mooie bedrijven in de provincie die producent zijn van ons eten. Daarnaast doe ik regelmatig mee met RestaurantDay waarbij ik kook voor gasten in mijn huis en in mijn kas. Ik blog en ga op zoek naar leuke lunch- en diner-adressen. Daarnaast is sporten verstandig met al dat eten, dus ik ga twee keer per week naar de sportschool.

Wat is jouw favoriete plek in Noord-Holland? Paal 9 op Texel, ik heb op Texel gewoond. Maar Bergen aan Zee is ook goed, lekker met mijn hond, een BullMastiff uitwaaien.

Wat kunnen we van je verwachten komende week? Ik deel recepten, ga naar producenten in de regio die mooie producten maken en ik ga lunchen en dineren. Onder meer de Noord-Hollandse maaltijd in Schagen staat op het programma. Ook krijg ik deze week mijn kookclub bij ons thuis op bezoek en ik wil jullie een stukje van West-Friesland laten zien.[/box]

Het was echt leuk om mee te maken en het kreeg ook nog een vervolg. Zie ‘Wereldberoemd in heel NH’ waar ik samen met verslaggever Jurgen aan een item voor het jaaroverzicht mee mag doen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *