Lemoncurd taartjes

Met al dat mooie weer heb ik trek in iets met citroen, ik heb dan al meerdere keren dit snelle nagerecht of gebakje bij de koffie/thee gemaakt. De lemoncurd is een week houdbaar in de koelkast, en kan ook ingevroren worden zodat je snel iets lekkers kan klaar maken als de visite komt. Het wordt niet echt hard dus zelfs uit de vriezer kan je een klein portie pakken.

 

 

Nodig:

  • kookpan
  • garde
  • bakplaat
  • bakpapier
  • weegschaal

Ingredienten:

Lemoncurd
25 gram maïzena, gezeefd
65 gram suiker
1,5 eierdooiers (M) de 1/2 eidooier wordt later gebruikt
1 (liefst biologische) citroen, schil geraspt, sap geperst (houd 1 schijfje citroen apart voor de garnering)
125 ml water
30 gram roomboter in stukjes

4 plakjes bladerdeeg
1/2 eidooier die over is bij de lemoncurd

Bereiding:

  1. Roer in een steelpan de maïzena met 50 ml water glad.
  2. Voeg dan nog 75 ml water en de suiker toe en breng al roerend met een garde tegen de kook aan totdat de suiker is opgelost en de saus bindt.
  3. Voeg citroensap en rasp van de citroen toe.
  4. Haal van het vuur en voeg de boter toe, voeg ook de eidooiers toe en blijf goed roeren, zorg dat het ei niet kan stollen.
  5. Laat het geheel afkoelen.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  7. Laat het bladerdeeg een klein beetje ontdooien op de bakplaat met bakpapier, leg de plak kant (waar het papiertje) zit omhoog.
    Snij het bladerdeeg in zoals op de tekening en trek de hoeken zoals de pijl naar de andere kant (over elkaar heen). Ze moeten elkaar dus halverwege passeren.
    image
  8. Prik nu gaatjes in de bodem van het bladerdeeg en bestrijk de randen met losgklopte eidooier.
  9. Bak het bladerdeeg 15 minuten in de oven, kijk tussendoor of de bodem meer gaatjes nodig heeft of duw het iets in.
  10. Als alles al is gekoeld mag de lemoncurd in de bladerdeeg bakjes geschept worden.

Geniet ervan!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *