met passie voor smaak en streekproducten

Boerenkool en knolselderij pasta

Boerenkool en knolselderij pasta

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 2 3 4 maat
1 pasta 100 200 300 400 gram
2 sjalotje 0,25 0,5 0,75 1 stuks
3 knoflook 0,25 0,5 0,75 1 teentje
4 knolselderij 100 200 300 400 gram
5 braadworst 75 150 225 300 gram
6 tomatenpuree 18 36 54 72 gram
7 kokosmelk 25 50 75 100 ml
8 mosterdzaad 0,5 1 1,5 2 theelepel
9 boerenkool 60 120 180 240 gram
10 mozzarella 30 60 90 120 gram
11 geraspte kaas 25 50 75 100 gram

Overige Ingrediënten

  1. olijfolie
  2. peper
  3. zout

Benodigd keukengerei

  1. braadpan
  2. kookpan
  3. ovenschaal 23×29 cm
  4. houtenlepel
  5. mes
  6. snijplank

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snipper het sjalotje en de knoflook, verwarm 2 eetlepels olijfolie in de braadpan en bak dit aan.
  3. Schil de knolselderij en snij hem in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm, voeg toe in de braadpan.
  4. Haal de worst uit het vel en bak de worst in 5 minuten rul met 2 theelepels mosterdzaad, tomatenpuree, peper, zout en de kokosmelk.
  5. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  6. Doe de boerenkool erbij in de braadpan en bak dit zachtjes nog 5 minuten.
  7. Roer de pasta die gaar is door de boerenkool en dan mag de pasta de ovenschaal of braadslee in.
  8. Snij de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de pasta, ook de geraspte kaas erover verdelen.
  9. Zet het nog 15 minuten in de oven zodat de kaas kan smelten.img_6056

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *