Aardappelsalade met blauwe geit

Vorige week heb ik bij de Midsummertuinfair in Hem veel geitenkaas van Niki “De groene hoeve” gekocht. Lekker bij een wijntje, vooral de oude, maar ook lekker om gerechten mee te maken. Dit maal is het een salade geworden, maar ik gebruik ook regelmatig geitenkaas voor de pasta.

Ingrediënten:

750 gram gekookte krieltjes
3 tomaten in blokjes gesneden
dubbele gerookte kipfilet in stukjes gesneden
300 gram blauwe geiten of andere blauwe kaas in blokjes gesneden
75 gram hazelnoten
6 grote sprieten bieslook in kleine stukjes geknipt
5 lente-uitjes fijn gesneden
zout en peper
olijfolie en frambozenazijn

Bereiding:

Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met zout en peper. Maak van de olijfolie en frambozenazijn een dressing en meng dit door de salade. Serveren met een stokbrood erbij.

IMG_4555

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *