met passie voor smaak en streekproducten

Sinterklaas muesli met kruidnoten en havermout

Sinterklaas muesli met kruidnoten en havermout

Muesli is populair geworden in de jaren ’60 omdat er toen steeds meer interesse ontstond in gezonde voeding. Vroeger bestond muesli uit vruchten, noten en havermout. Nu is er zoveel afwisseling dat je er ook prima suikerarme kruidnoten in kan verwerken. Voor de rest is het de la opentrekken en kijken wat je lekker vindt.

 

 

Nodig:

  • oven
  • bakplaat
  • bakpapier
  • snijplank
  • afsluitbare pot of bak
  • mes
  • maatlepel set

Ingrediënten:

  • 125 gram havermout
  • 40 gram mooie olijfolie
  • 200 gram kruidnoten, suikerarm
  • 50 gram chocolade met 0% suiker, fijn gehakt
  • 50 gram rauwe paranoten, grof gehakt
  • 50 gram pecannoten, gezout, grof gehakt
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 2 theelepels vanille extract
  • 75 gram soft gedroogde vijgen, fijn gesneden (Horizon)
  • 50 gram gedroogde ananas, fijn gesneden (of ander gedroogd fruit)
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 40 gram boekweitflakes (ik had deze van de Ekoplaza)

image

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg het bakpapier op de bakplaat met daarop de havermout. Verdeel de olijfolie over de havermout en zet het 20-25 minuten in de oven. Ik werk met een heteluchtoven maar als het goed is ken je je eigen oven, dus vertrouw op je eigen oordeel hoelang het moet. Schep om de 10 minuten alles goed om met een lepel.
Ondertussen zorg je dat alle ingrediënten zoals beschreven bij de ingrediënten klaar staan.
Als de havermout krokant is, niet te donker laten worden, mag de havermout afkoelen en kunnen de andere ingrediënten erbij. Goed mengen en in afsluitbare potten of bakjes bewaren.
Prima te gebruiken bij het ontbijt met yoghurt of een lekker crumble (kruimeltaart) maken.

 

 

 

 

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *