Zuurkool-strudel

Stamppot zuurkool maar dan 2.0, lekker met zoete aardappelen, fruit en gerookte kip. Zoete aardappel, of bataat hoort bij de groente thuis, zo krijg je weer iets meer van de dagelijkse benodigdheden binnen.
In dit geval is zelf maken of een rol bladerdeeg het makkelijkst, het alternatief, een pakje diepvries bladerdeeg velletjes, geeft veel naden waar de strudel open kan barsten. De vanillesaus, die we altijd bij de apfelstrudel bestellen als we op wintersport zijn, heb ik in dit geval maar achterwege gelaten 😉

Ingrediënten voor 4 personen:

375 gram zoete aardappelen, bataat
500 gram zuurkool
200 gram in blokjes gesneden gerookte kipfilet
1/2 mango, geschild, zonder pit in blokjes gesneden
1 banaan in plakjes gesneden
1 rol bladerdeeg
1 los-geklopte eidooier

Bereiding van de zuurkool-strudel:

  • Schil de zoete aardappelen en snij deze in blokjes.
  • Kook de aardappelen samen met de zuurkool in 15 minuten gaar.
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Stamp de aardappelen met de zuurkool en roer de kipfilet en mango er door heen.
  • Verdeel nu de stamppot 2 cm vanaf de kant, zie foto hieronder. Ik had de vulling teveel naar het midden.
  • Verdeel de banaan over de boven kant van de stamppot.
  • Vouw het bladerdeeg over de vulling met de rand zoveel mogelijk naar onderen.
  • Vouw de zijkanten ook onder de vulling.
  • Breng de eidooier met een kwastje over het bladerdeeg en snij met een scherp mes een paar sneetjes in de bovenkant.
  • Bak de zuurkool-strudel nu 20 minuten in de voorverwarmde oven.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *