met passie voor smaak en streekproducten

Zalmtartaar met oesterblad en wilde mini rucola wasabiblad

Zalmtartaar met oesterblad en wilde mini rucola wasabiblad

Een paar weken geleden had ik een inspiratiedag bij PUURgroenten in Middenmeer. Deze dag was georganiseerd voor FOOD professionals, koks, chefs, sous-chefs en voor mensen uit de horeca.
Ik had toevallig al contact met Saskia van PUUR groenten gehad, vandaar dat ik een uitnodiging kreeg waar ik graag gebruik van maakte.
imageWe kregen een smaak en belevingsexperience met meer dan 160 kakelverse PUUR-groenten, kruiden en eetbare bloemen.
Het proeven was een geweldige ervaring, op het ene moment proef je een oesterblad en even daarna weer een mini wasabi wilde-rucola. En het smaakt niet alleen lekker, het is ook leuk om te zien, die mini groenten, mini bietjes, witte, rode en gele choggia. Leuk voor de garnering maar natuurlijk ook erg lekker.
imageEr waren een paar chefs die lieten zien wat je met deze producten kan doen.
imageZelf heb ik oesterblad en mini wilde rucola wasabi meegenomen voor een zalm voorgerecht.

Nodig:

  • snijplank
  • mes
  • garde
  • kom
  • garneervorm 8 cm diameter en 4 cm hoog

Ingrediënten:

Mayonaise:

  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eidooier
  • citroensap naar smaak
  • olijfolie
  • mosterd naar smaak
  • mini wilde rucola wasabi naar smaak

 

  • 200 gram zalm tartaar
  • 4 blaadjes oesterblad
  • handje sla
  • limoen
  • 4 bieslook sprietjes
  • 2 takjes dille
  • avocado
  • gerookt zout

imageBereiding:

  1. Begin met de mayonaise maken. Doe de azijn en eidooier en wat citroensap in een kom, klop dit en blijf ook kloppen terwijl je 10 druppels olie druppel voor druppel toevoegt. Als dit erbij zit mogen de hoeveelheden olie groter worden totdat je de juiste dikte heb. Roer de mosterd naar smaak erbij en de mini wilde rucola wasabi fijn gehakt.
  2. Pak een mooi bord en bedenk hoe je dit wilt opmaken.
  3. Ik heb garneervormen gebruikt met een diameter van 8 cm en 4 cm hoog, bijvoorbeeld te koop bij Xenos. Hierin doe je 50 gram zalm en met het deksel stamp je dit aan, zo blijft het compact liggen als je de ring weg haalt.
  4. Klein beetje mayonaise over de zalm en wat druppels op het bord. Het oesterblad heb ik in de zalm gestoken, de sla, limoen, bieslook, dille en avocado heb ik als garnering gebruikt, gerookt zout naar smaak over de zalm.

 

 

 

 

 

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *