met passie voor smaak en streekproducten

Zalmpasta met boerenkool, room en verse kruiden

Zalmpasta met boerenkool, room en verse kruiden

Pasta met zalm is een klassieker, deze keer maak ik het met boerenkool en pastinaak omdat dit in mijn streekproductenbox zat. De boerenkool komt van G Enthoven uit Westbeemster, de pastinaak is van J Tijms uit Beverwijk en de rode ui komt van het land van J Knook in Middenbeemster.
img_6313Nodig:

  • mes
  • snijplank
  • 1 kookpan
  • koekenpan
  • houtenlepel
  • maatbeker
  • weegschaal

Ingrediƫnten:

  • 400 gram pasta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram pastinaak
  • 65 gram boerenkool, schoon
  • 125 ml room
  • 200 gram gerookte zalm
  • 50 gram gemengde paddenstoelen, o.a kastanje champignons
  • peper
  • zout
  • paar takjes dille

Bereiding:

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en de knoflook.
  3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook aan.
  4. Schil de pastinaak en snij hem in kleine blokjes, deze mogen bij de ui.
  5. Maak de boerenkool schoon en haal de nerf eruit, snij de boerenkool grof, deze mag ook in de pan.
  6. Laat dit 15 minuten zachtjes bakken met een deksel op de pan totdat de pastinaak gaar is.
  7. Voeg de room toe.
  8. Snij de zalm grof en meng dit door de boerenkool.
  9. Snij de paddenstoelen grof en bak deze nog heel even mee, breng op smaak met peper en zout en voeg de gare pasta erdoor en strooi er nog wat fijngehakte dille over.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *