met passie voor smaak en streekproducten

Zalm met pompoen en quinoa

Zalm met pompoen en quinoa

Door onze reis naar Wenen, waar we heel veel kerstmarkten gezien hebben, is de kerst in mijn keuken laat begonnen. Ook omdat ik de weken ervoor een deadline had voor twee kookboeken.
Maar we hebben nog tijd genoeg om wat mooie recepten te maken. Zelf gaan we bbq-en met de kerst, maar wel met eend en andere luxe ingrediënten.  Door de barbecue houden we het wat informeler en kan iedereen rondlopen (of gewoon binnen blijven zitten). Ook fijn voor de kleinkinderen.

Nodig:

  • 2 cocotte
  • koekenpan
  • houtenlepel
  • mes
  • snijplank
  • kookpan

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 gram quinoa
  • olijfolie
  • 300 gram pompoen, schoon
  • 200 gram zalm
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • peper
  • dille
  • peterselie

Bereiding:

  1. Schil en snij de pompoen in blokjes en zet dit op met een bodem water. Als het kookt mag het nog 10 minuten op blijven staan.
  2. Vet de cocotte in en snij de lente ui en snipper de knoflook, verwarm 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en bak de ui en knoflook aan.
  3. Verwarm de oven op 180 graden.
  4. Snij de zalm in blokjes en voeg dit erbij in de pan, strooi er zout en peper over en laat een paar minuten bakken.
  5. Zet de quinoa op met 200 ml water, als het kookt zachtjes gaar laten worden in 12 minuten, het water is dan opgenomen. Houd de quinoa apart.
  6. Doe ook de inmiddels gaar geworden pompoen blokjes in de pan en verdeel de inhoud van de pan in 2 cocottes.
  7. Zet de cocottes nog 10 minuten in de oven.
  8. Doe er iets fijn gehakte kruiden op.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *