met passie voor smaak en streekproducten

Zalm met paksoi en bladerdeeg

Zalm met paksoi en bladerdeeg

De paksoi komt bij M. Carnas uit het Waarland vandaan, het is een langwerpige open kool met groene bladeren en spierwitte bladstelen. Deze kunnen beide gegeten worden, paksoi zit vol met mineralen en vitamine.

 

 

 

Nodig:

  • bakplaat
  • mes
  • snijplank
  • deegroller
  • kwastje

Ingrediënten:

  • 4 plakken bladerdeeg
  • bloem
  • 300 gram zalm
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels paardenbloemgelei, of een andere saus
  • paar bladen paksoi, de rest gebuikte ik om salade te maken
  • 1 eidooier
  • aardappelen om er een complete maaltijd van te maken

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg de 4 plakken bladerdeeg met een overlap op een aanrecht met wat bloem en rol dit uit tot een rechthoek en met de naden vast.
  3. Strooi peper en zout over de de zalm en smeer hem in met de paardenbloemgelei, pak hem dan netjes in de paksoi bladen.
  4. Leg het geheel op het bladerdeeg en vouw dit er netjes omheen met de naad aan de onderkant.
  5. Smeer het bladerdeeg aan de boven en zijkant in met eidooier en zet het 20 minuten in de oven.
  6. In de tussentijd kunnen de aardappelen gekookt worden en van de overige paksoi een salade gemaakt worden.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *