met passie voor smaak en streekproducten

Witte (chocolade)melk met rozenwater, kaneel en peper

Witte (chocolade)melk met rozenwater, kaneel en peper

Na de donkere versie uit de slowcooker nu dan ook de witte versie van (chocolade)melk. Deze keer had ik er meteen trek in dus het komt gewoon van het fornuis.

Witte chocolade bestaat niet, het is in dit geval geen chocolade want het bevat geen cacaopoeder maar cacaoboter.

 

 

 

 

Benodigde keukengrei:

  • kookpan
  • garde

Ingrediënten voor een liter:

  • 750 gram melk
  • 250 gram room
  • 180 gram witte chocolade
  • 1 kaneelstokje
  • verse peper uit de molen
  • 1 theelepel rozenwater

Bereiding:

  1. Doe de melk, room, chocolade in stukjes, kaneelstokje, rozenwater en wat peper in een pan en verwarm dit langzaam.
  2. Laat 5 minuten zachtjes opstaan totdat de ingrediënten hun smaak af hebben kunnen geven, de chocolade is gesmolten en de melk heet is geworden.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *