met passie voor smaak en streekproducten

Zalmcarpaccio

Zalmcarpaccio

Zalmcarpaccio met rucola, pijnboompitten en een heerlijke zoete balsamico dressing. Zorg voor een mooie, dun gesneden zalm. Zelf gebruiken we altijd koudgerookte zalm van zalmrokerij Smoking.

Ingrediënten voor 4 personen:

200 gram gerookte zalm
40 gram pijnboompitten
80 gram rucola
8 zongedroogde tomaatjes (uit de olie)
versgemalen peper

Voor de dressing:

2 el olijfolie
2 el balsamico-azijn
2 teentje knoflook
1 el Italiaanse kruiden
2 tl mosterd
1 el honing

Bereiding:

Doe alle ingrediënten van de dressing in een kom, en roer alles tot een mooie dressing.
Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Verdeel de zalm over 4 mooie bordjes.
Leg een bergje rucola in het midden van de zalm.
Bestrooi alles met versgemalen peper.
Leg rondom op de zalm hier en daar in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes.
Besprenkel rondom en over de zalm en rucola de dressing.
Strooi tot slot de pijnboompitten over de borden.
Lekker met gebakken knoflook stokbrood.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Één Reactie

  1. Lekkerste zalmvarpaccio die ik ooit heb gegeten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *