met passie voor smaak en streekproducten

Tourtière à la ouananiche (pastei met zalm)

Tourtière à la ouananiche (pastei met zalm)

Het laatste restje zalm in mijn koelkast verwerk ik vandaag in een voorgerecht.

IMG_5402

Ingrediënten:

1 1/2 eetlepel boter
kleine ui, fijn gesnipperd
1 kleine aardappel, geschild en dun gesneden
300 gram zalm
zout en peper
30 ml melk
45 ml water
1 los geklopt ei met 1 eetlepel melk
8 plakjes bladerdeeg
1 1/2 eetlepel kookroom
3 takjes dille

4 één persoons– ovenschaaltjes

IMG_5409

Bereiding:

Laat het bladerdeeg ontdooien en vet de vormpjes in, bekleed de schaaltjes met 1 plak bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 190 graden.
Verhit de boter in een koekenpan en fruit het fijn gesneden uitje hierin glazig. Vervolgens de aardappel in dunne plakken, de zalm grof gesneden, zout, peper, melk en room toe. Roer het goed door en verdeel het over de 4 vormpjes, verdeel hier het water over, en de dille fijn gesneden. Dek de schaaltjes af met bladerdeeg. Knijp de randen samen en smeer de bovenkant met een kwastje in met het eimengsel.
Bak ze in 45 tot 50 minuten goudbruin.

 

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *