met passie voor smaak en streekproducten

Terrine van Opperdoezerronde en IJsselmeerpaling

Terrine van Opperdoezerronde en IJsselmeerpaling

Recept van restaurant ‘t Stokpaardje

Ingrediënten
Extra nodig: een terrinevorm
4 opperdoezer ronde aardappeltjes
2 gerookte IJsselmeerpalingen
50 gram katenspek in dunne plakken
50 gram gerookte zuurkool
1 eetlepel ganzenvet
zout en peper
½ deel bouillon
4 delen olie
1 deel truffelsalsa

Bereiding
Was de aardappelen en kook ze in de schil gedurende 15 tot 20 minuten, de schil gaat er dan makkelijker af. Ontpit de aardappels eventueel. De aardappelen licht prakken en het ganzenvet lauwwarm toevoegen.
Bekleed de terrinevorm met de plakken spek. Laat het spek over de randen komen. Leg er een laagje geprakte aardappelen in, vervolgens een laagje paling en daarna de zuurkool, herhaal dit tot de terrinevorm vol is. Vouw vervolgens de plakken spek er overheen en zet de terrine 24 uur onder druk in de koelkast.

Maak de truffelsdressing door alles in mengbeker te doen en met staafmixer te vermengen. Voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer de terrine met de truffeldressing.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *