met passie voor smaak en streekproducten

Rode bietensalade met geitenkaas en walnoot

Rode bietensalade met geitenkaas en walnoot

Een lekker en makkelijk te maken voorgerecht met zachte geitenkaas. Zeker de walnoot in ahornsiroop is er erg lekker bij.

Ingrediënten:

3 middelgrote gare rode bieten
200 gram gemengde salade
40 gram zachte geitenkaas
75 ml sinaasappelsap, het lekkerste is vers geperst
75 ml olijfolie
30 ml balsamico
3 eetlepels ahornsiroop
4 eetlepels gehakte walnoot

Bereiden:

Snij de bieten in plakjes.
De walnoot mag in een droge koekenpan bruin bakken op laag vuur. Als ze bruin zijn de walnoten afblussen met de ahorn siroop en van het vuur afhalen. Ze hebben dan een mooi laagje gekregen.
Maak van de olijfolie, sinaasappelsap en balsamico een dressing.

De borden als volgt opmaken, een beetje gemengde sla in het midden met hierover de plakjes biet. Hierover de verkruimelde geitenkaas verdelen, de walnoot erover en als laatste de dressing erover.

 

 

 

 

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *