met passie voor smaak en streekproducten

Vispasta met venkel

Vispasta met venkel

In Italië maak ik uiteraard alleen maar Italiaans eten, zo ook deze vispasta met venkel.
In dit gerecht gebruikte ik Casarecce pasta, dit is een typische traditionele pasta uit het zuiden van Italië. Casarecce betekent letterlijk “huisgemaakt”. Het zijn kronkels die uiteinden hebben in de vorm van een S. Door de kronkels vermengt de saus zich goed met de pasta. Tussen de kronkels zit namelijk voldoende ruimte om de saus goed vast te houden waardoor deze goed verspreid wordt

Nodig:

  • kookpan
  • braadpan/hapjespan
  • mes
  • snijplank
  • houtenlepel

Ingrediënten:

  • 350 gram pasta, b.v.
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 venkels
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 limoen, rasp en 1/2 sap, overige helft er extra bij serveren
  • 50 gram ansjovis met kappertjes* weglaten bij zoutarm
  • 1 eetlepel kappertjes* voor zoutarm goed afspoelen of weglaten
  • 1 eetlepel arrabiata
  • 500 gram witvis zonder huid
  • handvol gehakte peterselie

Bereiding:

  1. Zet water op voor de pasta en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Verwarm de olijfolie in de braadpan en haal de kern uit de venkel en snij hem in grove stukken.
  3. Bak de venkel aan in de olie en voeg de gesnipperde knoflook toe en de cherrytomaatjes doormidden gesneden, laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Rasp de limoen, snij hem doormidden en voeg het sap van een helft toe. Ook de ansjovis*, kappertjes*, kruiden en de in grove stukken gesneden witvis mogen erbij.
  5. Laat dit nog 5 minuten pruttelen in de braadpan.
  6. Serveer de vis met de overgebleven halve limoen en de pasta.

Buon appetito

Mijn zoon zette de volgende foto en tekst op twitter:
Een week lang in Italië eten bij @culinairwf klinkt top, maar ik kreeg wel honger van het wachten 😜 (het was heerlijk)

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *