Vegetarische stamppot met spinazie, boerenkool en brie

Herfstweer is voor mij echt stamppotten weer, houtkachel aan en weer wennen aan het binnen leven. Maar ook een boswandeling is favoriet als de blaadjes weer herfstkleuren beginnen te krijgen.
Deze keer een vegetarische variant stamppot met zoete aardappel, en voor de mensen die dat niet wisten, groene aardappel is een groente is en geen aardappel.

Ingrediënten voor 2 personen:

500 gram bataat, zoete aardappelen
50 gram boerenkool
100 gram spinazie
50 gram zongedroogde tomaten
100 gram boeren brie

Bereiding:

  • Schil de bataat.
  • Maak de boerenkool schoon en was deze.
  • Kook de bataat met de boerenkool in 10 minuten gaar.
  • Voeg de laatste 3 minuten de spinazie toe bij de bataat.
  • Snij de zongedroogde tomaat in de tussentijd fijn en de brie in blokjes.
  • Giet de gare bataat af en stamp de stamppot.
  • Roer de zongedroogde tomaat en de brie er door heen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *