met passie voor smaak en streekproducten

Varkensschnitzels eenpansgerecht

Varkensschnitzels eenpansgerecht

Soms maak ik eenpansgerechten en gebruik ik hiervoor wat ik in koelkast en keuken vind. Deze keer ontmoeten 5 producenten van ProeVkantoor elkaar in de pan.
Het varkensvlees komt van Mak Blokweer en komt van Jack en Guus, dit waren Bonte Bentheimers. De appel komt van Piet Vlaar uit Bovenkarspel, de bloemkool van C Buysman uit Lutjebroek, de kastanje champignons komen van Koolen uit Slootdorp en de laatste E Molenaar zorgde voor de prei.

 

Nodig:

  • braadpan
  • houtenlepel

Ingrediƫnten voor 2 personen:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 800 gram bloemkool
  • 1 prei
  • 200 gram kastagne champignons
  • 300 gram varkensschnitzels
  • zout
  • peper
  • 4 theelepels Baharat
  • 200 gram spinazie
  • 1 appel

Bereiding:

  1. Snipper de ui en de knoflook, verwarm de olijfolie en bak de ui en de knoflook.
  2. Snij de bloemkool in roosjes en voeg ze bij het ui.
  3. Snij de prei in ringen en de champignons in plakken, beide mag in de pan.
  4. Snij de schnitzels in stukjes en voeg deze met zout, peper en de baharat kruiden in de pan. Laat dit 20/25 minuten pruttelen totdat de bloemkool gaar is.
  5. Voeg de spinazie toe, laat even slinken en als laatste mag de appel er in plakjes bij.

 

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *