met passie voor smaak en streekproducten

Tonijn frittata

Tonijn frittata

Net zoals andere is dit een recept uit mijn vroegere winkel El Sol, tonijn frittata. Als ik eerlijk ben is het niet het meest fotogenieke recept, het ziet er niet uit, maar het is zo lekker en het verkocht prima als de klanten het eenmaal hadden geproefd.

Benodigde keukengerei:

  • kom
  • muffinvorm van 12 of 1/2 recept voor 6
  • mes
  • snijplank
  • maatbeker
  • weegschaal

Ingrediƫnten

  • 4 sneetjes witbrood
  • 175 ml melk
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 blikje tonijn, 170 gram met olie, ook de olie gaat door het mengsel
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 theelepel mosterd
  • 250 gram cheddar kaas geraspt, of plakjes fijn gesneden
  • 2 eetlepels mayonaise
  • zout en peper
  • voor een metalen muffinvorm olie om in te vetten, siliconenvorm kan zonder invetten

image

Bereiding:

  1. Verwarm deven voor op 180 graden.
  2. Verwijder de broodkorsten van het brood en week het brood in een grote kom met melk.
  3. Meng de rest van de ingrediƫnten er goed door.
  4. Schep het mengsel in een muffinvorm, vul niet helemaal tot de rand.
  5. Bak de frittata’s 25 minuten of totdat ze goudbruin en gestold zijn.
  6. Serveer de frittata’s warm of op kamertemperatuur.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *