Taartappel

Een heel makkelijke en snelle manier van appeltaart bakken, als er gebeld wordt dat vrienden of familie langs willen komen is dit klaar voordat ze aanbellen. En het ziet er nog leuk uit ook.

Nodig: oven ik heb een hete lucht oven, gebruik je eigen ervaring die je hebt met je oven en kijk wanneer het deeg bruin is, deegroller, mes, snijplank, kwastje, kleine garde.

Ingrediënten:

4 appels, b.v. Jonagold of Golden Delicious
2 theelepels kaneel
40 gram rozijnen
3 dadels, fijn gesneden
6 gedroogde abrikozen, fijn gesneden
2 eetlepels jam, gewoon wat er in de kast staat
3 plakjes bladerdeeg ontdooid
1 eidooier en een klein beetje melk
imageBereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Was de appels en snij de bovenkant eraf, hol hem uit met een lepel. De zijkanten mogen een cm zijn, haal appel van het klokhuis af. Meng appel, kaneel, rozijnen, dadel, abrikoos en jam door elkaar en vul daar de appels mee.

Rol met een deegroller het bladerdeeg iets dunner, maak hier repen van iets langer dan de appel, zodat je iets overlap hebt, 1 cm.

Leg eerst drie stroken over een appel en vlecht hier nog drie stroken door. Op de foto is te zien hoe ik dit deed.
imageKlop de eidooier los met wat melk en bestrijk hier het bladerdeeg mee.

Bak de appels in een braadslee of ovenschaal (want het kan gaan lekken) in 15 tot 20 minuten gaar. Als ze te gaar worden kunnen ze omvallen.

Serveer ze koud of warm als gebak of met vanille ijs als nagerecht, strooi er nog wat kaneel overheen.
Met de vulling is veel mogelijk, ook vijgen, kokosrasp of een noot zijn optioneel.

De taartappel is zelfs op tv geweest bij RTVNH

 

GülnurGülnurGülnur

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *