met passie voor smaak en streekproducten

Stoere espresso yoghurttaart

Stoere espresso yoghurttaart

Na de rozen panna cotta vorige week had ik iets stoers beloofd met de overige waterbuffel yoghurt van De Stoerderij. En dat is espresso yoghurt taart geworden. Lekker als nagerecht met een kopje espresso ernaast.

 

 

 

Nodig:

  • springvorm 24 cm
  • bakpapier
  • koffiezetapparaat
  • foodprocessor, of plasticzak met deegroller om de koeken fijn te krijgen
  • weegschaal
  • maatbeker
  • steelpan

Ingrediƫnten:

  • olijfolie
  • 200 gram koek, bijvoorbeeldĀ Speculoos-Koffieleutjes
  • 50 gram walnoot
  • 50 gram roomboter
  • 600 ml yoghurt
  • 400 ml room
  • 200 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker, 8 gram
  • 8 blaadjes gelatine

espressogelei:

  • 135 ml espresso
  • 75 gram suiker
  • 3 gelatine
  • 4 cc licor 43

Bereiding:

  1. Vet de springvorm in met olijfolie en leg op de bodem bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Maal de koekjes met de walnoot en gesmolten boter in een foodprocessor.
  4. Druk nu de koek aan op de bodem en bak dit 10 minuten.
  5. Week de gelatine in ruim water.
  6. Klop de room stijf met de suiker en vanillesuiker.
  7. Knijp de gelatine uit en verwarm deze voorzichtig in het aanhangend water.
  8. Voeg de opgeloste gelatine door de yoghurt en spatel de room erdoor heen.
  9. Het yoghurt roommengsel mag op de bodem gegoten worden en minimaal 4 uur in de koelkast.
  10. Na 2 uur als de yoghurttaart voldoende is opgestijfd mag de espressolaag erover.
  11. Laat de gelatine weken in koud water.
  12. Zet de espressokoffie, los de suiker hierin op en doe hier meteen de gelatine bij die uitgeknepen is en de licor 43.
  13. Laat het geheel iets afkoelen en schenk het over de yoghurttaart.
  14. Daarna mag het geheel nog 2 uur de koelkast in.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *