met passie voor smaak en streekproducten

“Stoere” en romantische panna cotta met thee

“Stoere” en romantische panna cotta met thee

Als ik bij De Stoerderij ben neem ik meestal wel waterbuffel yoghurt mee, hartstikke stoer dus maar toch heb ik het gebruikt voor iets romantisch. Met de andere helft van de meegenomen yoghurt is een stoere espresso yoghurttaart gemaakt dus dan is het weer in evenwicht 😉

 

 

 

Nodig:

  • 6 kleine of 4 grotere schaaltjes/glazen
  • pan
  • garde of mixer
  • weegschaal
  • maatbeker
  • mes
  • snijplank

Ingrediënten:

Pana cotta

  • 600 ml slagroom
  • 200 ml yoghurt
  • 60 gram poedersuiker
  • 1 open gesneden vanillestokje
  • 4 witte gelatineblaadjes

Theegelei

  • 200 ml kokend water
  • 2 gram thee of 1 theezakje met thee die je lekker vindt
  • 1 gelatine
  • 15 gram suiker
  • 2 eetlepels rozenwater

Bereiding:

  1. Breng 400 ml slagroom (let op er blijft 200 ml over voor later in het recept) en 200 ml yoghurt aan de kook met de poedersuiker en het vanillestokje en laat het roommengsel zachtjes koken tot er twee derde deel over is.
  2. Haal het vanillestokje uit het roommengsel, schraap de merg eruit en voeg dit weer aan het mengsel toe.
  3. Week de 4 blaadjes gelatine gedurende 5 minuten in ruim koud water, ik gebruik hier de maatbeker voor.
  4. Knijp de gelatine goed uit en los het op (de pan van het vuur af) in het warme roommengsel.
  5. Laat het mengsel iets afkoelen.
  6. Klop de overgebleven 200 ml slagroom stijf en spatel deze door het roommengsel voordat dit lobbig wordt.
  7. Laat het een uur afkoelen en roer het nog een keer goed door elkaar voordat het in de glazen gaat. Als je het meteen in glazen zou doen kan de gelatine door de panna cotta zakken en krijg je een extra laag wat niet mooi staat.
  8. Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes/glazen. Laat de panna cotta minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Ik maak het vaak een avond van te voren.
  9. Maak als de panna cotta 1 uur in de koelkast staan de theegelei door de thee 20 minuten te laten trekken in kokend heet water.
  10. Laat in de tijd dat de thee trekt de gelatine 5 minuten in koud water weken.
  11. Zeef de thee of haal het zakje eruit, breng het aan de kook en los de gelatine erin op. Voeg het rozenwater en de suiker toe, als dit iets is afgekoeld mag het over de panna cotta verdeeld worden.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *