met passie voor smaak en streekproducten

Spitskool soep met gepocheerd ei

Spitskool soep met gepocheerd ei

Volgens mij kan je overal soep van maken, ik heb al eerder verteld dat ik dit regelematig doe als mijn wederhelft in Duitsland zit voor zijn werk.
Hij eet maar maar 1 keer per jaar soep is zijn motto, maar dat maak ik voor mijzelf wel weer goed. Ik vind het echt comfortfood soep. En nu het najaar is begonnen kan er ook weer Westfriese spitskool van Tuinder Age in.

Ingrediƫnten:

1/2 spitskool, kern eruit en grof gesneden
1 liter groentenbouillon
1 ui, gesnipperd
2 bosuitjes, gesneden
4 eieren
2 aardappelen, geschild en in blokjes, voor de binding
2 knofloof teentjes, gesnipperd
1 theelepel kerrie
1 theelepel zout
1 theelpel koriander poeder
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gember poeder.
2 takjes majoraan, blaadjes en eventueel de bloemen
image

Bereiding:

Verwarm de boullion en voeg daarin de spitskool, uien, knoflook, kruiden en zout. Laat dit zachtjes 15 minuten pruttelen. In deze 15 minuten kunnen de eieren worden gepocheerd, ik heb een filmpje maar 3 tot 4 minuten is lang genoeg. En verse eieren is echt een must, ik heb het met supermarkt eieren geprobeerd en dat gaat echt niet werken, het eiwit verspreid zich door de hele pan. De eieren mogen niet ouder zijn dan 5 dagen.

Als de soep 15 minuten heeft gekookt, en alles gaar is, mag de staafmixer door het geheel, breng op smaak met peper en zout. Serveer in 4 kommen met een gepocheerd ei erop. Garneer met de majoraan.
Zelf heb ik de houtkachel aangestoken en de soep heerlijk voor de warme kachel gegeten.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *