met passie voor smaak en streekproducten

Spirelli met courgette en rammenas

Spirelli met courgette en rammenas

De biologische rammenas komt bij M. Carnas uit het Waarland vandaan. De rammenas wordt ook wel met een m minder gespeld ramenas. Het is een knolgewas en een ondersoort van de radijs, daikon en rettich. Het verschil is dat de radijs boven de grond groeit en de overige 3 het het grootste deel onder de grond groeien en ze worden groter dan de radijs.
In dit gerecht laat ik de rammenas maar 5 minuten warm worden , het zit tussen een warme maaltijd en een salade in.

De basilicum komt bij Buijsman uit Andijk, een begrip in Noord Holland, hun mooie kruiden staan bij veel supermarkten in Noord Holland en ook bij de Landmarkt in Amsterdam. Ik heb altijd wel iets van ze op mijn vensterbank in de keuken staan.

Nodig:

  • Spirelli
  • snijplank
  • mes
  • braad/hapjespan

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 eetlepels goede olijfolie, het is tevens dressing
  • 1 courgette
  • 150 gram rammenas
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 125 gram buffel mozzarella
  • 5 gram basilicum
  • 30 gram pecannoten

Bereiding:

  1. Haal de afgespoelde courgette en rammenas door de Spirelli.
  2. Snij de cherrytomaatjes door de midden.
  3. Verwarm de olijfolie in de pan en bak hierin 5 minuten de courgette en rammenas aan. Voeg meteen de cherrytomaatjes toe en de ras el hanout.
  4. Voeg aan het einde de mozzarella in dunne plakken en de grof gehakte pecan noten en grof gesneden basilicum toe.

Lekker om dit bijvoorbeeld met een brood te serveren.

 

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *