met passie voor smaak en streekproducten

Speltpasta salade met asperges, brie en spek

Speltpasta salade met asperges, brie en spek

Vandaag veel in de keuken gestaan, de temperateur in de keuken is opgelopen tot 28 graden. Daarom ga ik een snelle pasta salade maken voor bij de BBQ en morgenmiddag voor de lunch.

Ingrediënten:

250 gram Speltpasta
1/2 courgetten, geel of groen, in blokjes gesneden
1/2 rode peper, zonder zaad, fijn gesneden
200 gram groene asperges, 2 cm van de onderkant af snijden, stukjes van 3 cm snijden
1 eetlepel verse knoflook uit pot, biesheuvel ik had met groene kruiden
1/2 citroen
150 gram brie, in blokjes gesneden
50 gram ontbijtspek, uitgebakken
14 gram knoflookcress rock chives, fijn gekniptimage

 

Bereiding:

Normaal gesproken zou ik dingen ook bakken, maar nu heb ik een grote pan water op gezet. Volg de gebruiksaanwijzing op de pasta voor de kooktijd.
Toen het kookte heb ik de pasta, asperges, courgette en rode peper in het water gedaan en nog 8 minuten gekookt. Giet het op een vergiet roer de verse knoflook erdoor en laat afkoelen in de schaal waar je het ook in opdiend.
Spek bak ik uit tussen keukenrolpapier en dan 2 a 3 minuten in de magnetron. Breek het spek en verdeel door de slade, knip de cress boven de salade en voeg de brie toe.
Geeft de citroen er los bij zodat mensen na smaak de salade wat frisser kunnen maken.

 

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *