met passie voor smaak en streekproducten

Speculaas panna cotta met stoere yoghurt

Speculaas panna cotta met stoere yoghurt

We waren bij De Stoerderij geweest om mijn adoptie stier Bentley te bezoeken.
imageEn ja dan neem je natuurlijk meteen ijs en stoere yoghurt mee, echt heel romig beide. Van de yoghurt heb ik frambozen muffins gemaakt en deze speculaas panna cotta.

Benodigde keukengerei:

  • kookpan
  • zeef
  • snijplank
  • mes
  • weegschaal
  • maatbeker

Ingrediënten voor 6 glazen:

  • 600 ml slagroom (let op er blijft 200 ml over voor later in het recept)
  • 200 ml yoghurt
  • 60 gram poedersuiker
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 open gesneden vanillestokje
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 4 witte gelatineblaadjes
  • 4 speculaasjes voor de garnering
    image

Bereiding:

  1. Breng 400 ml slagroom en 200 ml yoghurt met de poedersuiker, het vanillestokje, speculaaskruiden en het citroenrasp aan de kook en laat het roommengsel zachtjes koken tot er twee derde deel over is.
  2. Haal het vanillestokje uit het roommengsel, schraap de merg eruit en voeg dit weer aan het mengsel toe.
  3. Zeef het mengsel zodat de citroenrasp verwijderd wordt.
    Week de gelatine gedurende 5 minuten in ruim koud water.
  4. Knijp de gelatine goed uit en los het op (de pan van het vuur af) in het warme roommengsel.
  5. Laat het mengsel iets afkoelen.
  6. Klop 200 ml slagroom stijf en spatel deze door het roommengsel voordat dit lobbig wordt.
  7. Verdeel het mengsel over 6 glazen/schaaltjes.
  8. Laat de panna cotta minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Ik maak het vaak een avond van te voren.
  9. Vlak voor het opdienen de speculaas verkruimelen en over de panna cotta verdelen.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *