Spaghetti met pompoen en rauwe ham

Het was een zalige nazomer maar nu is het toch eindelijk herfst, de houtkachel staat aan en er ligt pompoen in de keuken. Deze keer gaat het een lekkere en makkelijk pasta worden, maar er staan nog heel veel pompoen recepten op mijn to do lijst.

 

 

 

Nodig:

  • hapjespan
  • kookpan
  • snijplank
  • mes
  • houtenlepel
  • vergiet
  • dunschiller

Ingrediƫnten:

  • 500 gram spaghetti
  • 1 flespompoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 sjalotjes
  • 2 knoflook
  • 3 theelepels gedroogde salie
  • 5 takjes tijm, de blaadjes
  • 125 ml room
  • 300 gram geraspte geitenkaas
  • 225 gram rauwe ham
  • peper
  • zout
  • 150 gram pecannoten

Bereiding:

  1. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  2. Schil de flespompoen en haal de pitten eruit, snij de rest in kleine blokjes.
  3. Snipper de sjalotje en de knoflook.
  4. Verwarm de olijfolie in de hapjespan en bak hierin de sjalotjes, knoflook en pompoen gaar. Dit duurt zo’n 10 minuten.
  5. Voeg de salie en tijm toe en de room.
  6. Doe de spaghetti erbij in de pan.
  7. Snij de rauwe ham en voeg dit met de geraspte kaas door de spaghetti. Maak op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de grof gehakte pecannoten erbij aan tafel.

You may also like...

2 reacties

  1. Hilda schreef:

    Het recept was heerlijk. Lekker herfstig! 250 ml kookroom, zachte geitenkaasrondjes, 350 gram tiroler buikspek en hokaidopompoen. Alles van de Aldi. Pecannoten en kruiden maakten het verrassend.
    Wat ik over heb vries ik in, hoop dat dat kan.

    Groeten van Hilda

    • CWF schreef:

      Leuk om te horen Hilda, ja invriezen kan prima, al zou ik de pecannoten in een lucht dicht bakje bewaren om ze een bite te laten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *