Spaghetti Carbonara

 

 

 

 

 

 

 

Tips

Ik houd me aan het motto: ‘Geen pakjes en zakjes in de keuken’, dat is een stuk gezonder. Zo krijg je niet ongemerkt verkeerde E nummers binnen. Bovendien doen ze in die pakjes vaak veel te veel zout en suiker. Deze manier van pasta carbonara is ook nog een stuk sneller dan met een zakje bereiden, en belangrijker, echt veel lekkerder.

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 2 3 4 maat
1 spaghetti, droge 100 200 300 400 gram
2 magere spekjes 75 150 225 300 gram
3 ui 0,5 1 1,5 2 stuks
4 knoflook 0,5 1 1,5 2 teentje
5 eieren 1 2 3 4 stuks
6 eidooier 0,5 1 1,5 2 stuks
7 basilicum 0,2 0,4 0,6 0,8 gram
8 geraspte kaas, b.v. parmezaanse 40 80 120 160 gram

Overige Ingrediënten

1 Peper

 

Benodigd keukengerei

  1. kookpan
  2. koekenpan
  3. houtenlepel
  4. snijplank
  5. mes

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op het pak
  2. Bak de spekjes uit in de koekenpan, voeg hier de ui en knoflook doorheen.
  3. Snipper de ui, knoflook en de basilicum fijn.
  4. Als de spaghetti klaar is mag het afgegoten worden.
  5. De eieren mogen door het spekmengsel geroerd worden, doe dit snel en daarna de pan van het vuur afhalen.
  6. Er mag flink wat peper door, de spaghetti er door mengen, dan de basilicum en als laatste mag de kaas erover.

Serveer de spaghetti met een groene salade.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *