met passie voor smaak en streekproducten

Pompoenen soep

Pompoenen soep

(recept is beschikbaar gesteld door Erigone Koolen van Theetuin ‘t Einde)

Ingrediënten:


2 middelgrote flesvormige pompoenen
2 winterwortelen
3 uien
1 grote aardappel
4 teentjes knoflook
3 rode peper
olie
5 liter water met 10 (runder) bouillonblokjes
uitgeperste limoen
peper
blikje mais
1 rode paprika
1 theelepel koriander

Bereiding:


Was de pompoen en haal de pitten eruit. Snij de pompoenen met schil en al in blokjes.
Rasp de winterwortelen en snij de uien in blokjes. Fruit de uien in de olie samen met de klein gesneden knoflook en in ringetjes gesneden rode peper. Doe de pompoenenblokjes en winterwortelrasp daarbij. Voeg hierbij de bouillon en als laatste de in blokjes gesneden aardappel. Laat dit een 1/2 uurtje garen. Als het geheel gaar is, maak het dan met staafmixer fijn.
Als laatste naar smaak het sap van de limoen en de gemalen peper toevoegen. Vlak voor het opdienen de mais, in kleine stukjes gesneden rode paprika en de koriander toevoegen. heerlijk met een grof stuk molensteenbrood dat vers afgebakken is.

‘Het echte winter gevoel met een diep oranje soep en heerlijk grof gebakken brood’

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *