met passie voor smaak en streekproducten

Paarse pindasoep met kip

Paarse pindasoep met kip

Donderdag 5 maart ging het Westfriese groenten en fruit pakket van start. Dit is een initiatief van ProeVkantoor. Toen ik over dit pakket las heb ik meteen een abonnement genomen. Bij het eerst pakket zat, als dank, pindakaas uit Venhuizen. Meteen had ik het idee om daar pindasoep mee te maken. Op deze manier kon ik ook wat groenten gebruiken. In het pakket zat o.a. biet, paarse peen en rodekool. Het is zodoende een paarse pindasoep geworden, maar wel erg lekker.

Ingrediënten:

3 eetlepels ketjap
1 ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijn gehakt
3 cm geschilde gember, fijn gesneden
600 gram peen, ik had 2 paarse en 2 gele, geschild en grof gesneden
250 gram rode kool, grof gesneden
225 gram kipfilet, in blokjes gesneden
2 stengels sereh, kneuzen
3 theelepels ketoembar/koriander
230 gram biet, schoongemaakt en in blokjes gesneden
160 gram truffelaardappelen, geschild en in blokjes
3 theelepels sambal
3 paddenstoelen bouillonblokjes in 1 liter kokend water oplossen
1 gedroogde limoen
50 ml bergamotsap of citroensap
6 eetlepels pindakaas
seroendeng sedap, om aan tafel toe te voegen naar smaak
beetje room, ook aan tafel naar smaak toevoegen
stokbrood
beetje olijfolie
image

Bereiding:

Kook een liter water en los daarin de bouillonblokjes in op. Voeg ui, knoflook, gember, rode kool, peen, aardappel, sereh, gedroogde limoen en bergamotsap toe. Laat dit 45 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder daarna de limoen en de sereh en mix de soep met een staafmixer fijn. Doe er dan de ketjap, kip, ketoembar, pindakaas en sambal bij en laat het geheel nog 30 minuten pruttelen.

Lekker met stokbrood, de room en seroendeng serveren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *