met passie voor smaak en streekproducten

Kikkererwtensoep

Kikkererwtensoep

Jullie weten inmiddels dat ik gek ben op een comfortfood soepje, maar ja dat wordt niet gedeeld door mijn wederhelft. Als ik de kans krijg staat er dus een soep als lunch op mijn menu. In dit geval op de dag van RestaurantDay waar ik ’s avonds een 6 gangen menu voor mijn gasten in petto had. Mijn oudste zoon en zijn vriendin die in de bediening staan willen dan natuurlijk ook lunchen voordat de tafels ingedekt gaan worden, de glazen gepoleerd en ik de keuken weer in kan. Mijn schoondochter heeft hogere hotelschool gedaan en werkt nu in het Hilton in Amsterdam, ik laat het verzorgen van de gasten blind aan haar over (en het gebeurd niet vaak dat ik mij ergens niet mee bemoei). Het was de derde keer dat ik mee deed, dus mijn zoon is inmiddels ook goed ingewerkt. En ja hij kwam ’s avonds nog wel eens de keuken in van ehh wat was nu de zware rode wijn, 3 keer maar 😉 en de begin vraag was: van welke kant moest ik ook weer serveren. Maar ja, voor een developer is het ook wel vreemd. Ik snap tenslotte ook niets van het volgende: imageEn ook dit is makkelijk in de familie, als er iets fout gaat op mijn site weet ik hem te vinden en ook mijn App Culinairwf heeft hij gemaakt.

Maar goed het ging over comfortfood en dat is deze kikkererwtensoep zeker.

Nodig:

  • kookpan
  • staafmixer
  • snijplank
  • mes
  • weegschaal
  • maatlepel-set

Ingrediënten:

  • scheutje olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 cm gember, fijn gesneden
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 750 gram kikkererwten, 12 uur voorgeweekt en 1 1/2 tot 2 uur gekookt
  • 1oo gram linzen, voorgeweekt
  • 150 gram fijne boontjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelpel kurkuma
  • paar draadjes saffraan
  • peper en zout
  • verse koriander

image

Bereiding:

  1. Verwarm de olijfolie in een kookpan en zet het uitje aan, gevolgd door de knoflook, tomaten, gember, bouillon,  kikkerewten en linzen.
  2. Laat dit 30 minuten zachtjes pruttelen. 10 minuten voor het einde mogen de boontjes erin, en de kruiden ras el hanout, komijn, kurkuma, saffraan erbij.
  3. Haal de helft uit de pan en maak dit fijn met een staafmixer, voeg daarna weer terug in de pan.
  4. Breng op smaak met peper en zout en geef er verse koriander grof gehakt bij als garnering en voor de smaak.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *