met passie voor smaak en streekproducten

Aardperen, pompoen, knolselderij en kruidige soep

Aardperen, pompoen, knolselderij en kruidige soep

Waar het falafel gerecht dat ik laatst plaatste ontstond omdat ik pompoen en knolderij over had, hield ik de tweede keer dat ik het falafel gerecht maakte weer pompoen en knolselderij over. Er moest een gerecht komen waarvoor ik de knolselderij en pompoen kon gebruiken. Dat is een soep geworden. Een mooie gelegenheid om mijn aardpeeroogst aan te spreken.
Dit is mijn tweede soepgerecht, mijn man is het type van 1 keer per jaar soep is voldoende, vandaar dat het niet zoveel op mijn site te vinden is. Ik vind deze soep echt comfortfood. Ach, het heeft ook voordelen dat hij in het buitenland werkt, ik kan de hele week deze soep eten, en daarna heb ik het ook wel even gehad met soep 😉

Ingrediënten:

2 teentjes knoflook, grof gesneden
150 gram rodekool gesneden
875 gram pompoen, geschild, pitten eruit en in grove stukken gesneden
500 gram knolselderij, geschild en grof gesneden
1 gedroogde lemoen of schil van 1 lemoen
4 blokjes paddenstoelen bouillon
2 stengels bleekselderij, fijn gesneden
150 gram aardpeer, geschild
100 gram schapenkaas, in blokjes gesneden
zout en peper
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel hot curry
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel kruidnagel poeder
1 theelepel nootmuskaat
paar takjes tijm, blaadjes van tak af halen
2 liter water
eventueel wat room of Griekse yoghurt

Bereiding:

Breng het water aan de kook met de bouillonblokjes, Voeg de groenten en kruiden, kaas etc. toe. Alleen de room en tijm blijft wachten. Als het geheel kookt dit 1 uur laten pruttelen. Als je een gedroogde lemoen gebruik deze verwijderen. dan mag er een staafmixer door heen of het geheel door de zeef en alles er door wrijven. Op smaak brengen met zout en peper.
Aan tafel wat tijmblaadjes toevoegen en wat room/Griekse-yoghurt.

Lekker met wat speltbrood erbij.

image

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *