met passie voor smaak en streekproducten

Slowcooker recept met Black Angus riblappen

Slowcooker recept met Black Angus riblappen

Eindelijk is het weer om lekker de slowcooker te gebruiken. ik heb hem al weer een paar maanden in huis dus de hoogste tijd om hem in te wijden. Stoofschotels en een slowcooker is erg handig, ik durf dingen tussendoor te doen, bijvoorbeeld honden uitlaten, dat doe ik niet als er iets op het vuur staat.

 

 

 

 

Benodigde keukengrei:

  • slowcooker of braadpan
  • snijplank
  • mes
  • houtenlepel
  • weegschaal
  • maatlepel-set
  • maatbeker
  • koekenpan

Ingrediƫnten voor de stoofschotel:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 900 gram Black Angus riblappen
  • 1 eetlepel worcestershire sauce
  • peper
  • zout
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 winterwortels
  • 1 rode peper
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 1 theelepel piment
  • 400 gram zwarte bonen in chilisaus
  • 175 gram cherry tomaten
  • 400 gram tomaten in tomatensap, blik
  • 400 gram runderbouillon, 1 blokje
  • 8 tortilla’s, ik had de wortelversie
  • koriander
  • verse sour cream
  • limoen, garnering

Bereiding van de stoofschotel:

  1. Snij het vlees in blokjes en bak dit in een koekenpan in de olijfolie, voeg worcestershire sauce, peper en zout toe.
  2. Doe het vlees als het is aangebakken alvast in de slowcooker en zet deze op slow.
  3. Snipper ui en knoflook, snij de paprika in blokjes, de wortels in plakken, de selderij in 1/2 ringen, en de rode peper in ringen, bak dit ook even in de olie.
  4. Meng alle kruiden erdoor en voeg het geheel bij het vlees in de slowcooker.
  5. Voeg de bonen met saus, de gehalveerde cherrytomaatjes, tomaten in tomatensap en de bouillon bij het vlees.
  6. Laat het geheel 4 uur in een braadpan of 7 uur langzaam garen in de slowcooker.
  7. Serveer het vlees met tortilla’s, koriander fijn gehakt, sour cream en een limoen.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *