met passie voor smaak en streekproducten

Sinterklaas tiramisu met kruidnoten en haverdrank cacao

Sinterklaas tiramisu met kruidnoten en haverdrank cacao

Sinterklaas is een kinderfeest, daarom heb ik deze keer geen koffie en geen alcohol gebruikt voor de tiramisu. Nu is het gerecht ook geschikt voor de kinderen. Wat ik wel gebruikt heb is haverdrank cacao of chocolademelk. Een “Food for two” recept deze keer.

 

 

 

Nodig:

  • 2 kommen
  • mixer
  • 2 weckpotten of schaaltjes
  • maatlepel set
  • zeef
  • maatbeker
  • weegschaal

Ingrediënten Food for two:

  • 125 gram kruidnoten
  • 100 ml haverdrank cacao of chocolademelk
  • citroensap
  • 2 verse eieren (ze blijven namelijk rauw, dus dit gerecht is niet voor hele kleine kinderen of oudere mensen met minder weerstand)
  • 1 1/2 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 125  gram mascarpone (de overige mascarpone gebruik ik in de spitskoolschotel, ook bij food for two)

imageBereiding:

  1. Doe de kruidnoten in de chocolademelk, zorg dat ze helemaal onder staan
  2. Scheid het eiwit van de dooiers. Het eiwit kloppen tot pieken in een vet vrije kom. (vet vrij maken gaat makkelijk met iets citroensap)
  3. Het eigeel kloppen met de basterdsuiker en daarna mag de mascarpone door het geklopte eigeel
  4. Het eiwit voorzichtig door het mascarponemengsel spatelen
  5. Gooi het kruidnoten / chocolademengsel door een zeef, de chocolademelk wordt niet meer gebruikt.
  6. Begin met een laagje mascarpone mengsel in de glazen/weckpotten, dan een laag kruidnoten en dit herhalen totdat alles op is.
  7. De tiramisu moet minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

 

 

 

 

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *