Salade van baby spinazie, blauwe kaas en pluot

Weetje/Tip

De pluot pruim is een kruising tussen Japanse pruim en abrikoos. De naam is een samentrekking van de Engelse namen voor pruim (plum) en abrikoos (apricot).
De vruchten van de pluot hebben een gladde schil en staan bekend om het hoge suikergehalte en de complexe, intense smaak.

 

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 2 3 4 maat
1 baby spinazie 100 200 300 400 gram
2 Bleu d’auverge 75 150 225 300 gram
3 pluot 1 2 3 4 stuks
4 blauwe druiven zonder pit 75 150 225 300 gram
5 granaatappelpitten of 30 60 90 120 gram
6 –  granaatappel 0,5 1 1,5 2 stuks
7 walnoot 25 50 75 100 gram
8 3 eetlepels vijgenazijn 1,5 3 4,5 6 eetlepel
9 brood

Overige Ingrediënten

  1. olijfolie
  2. peper
  3. zout

Benodigd keukengerei

  1. snijplank
  2. mes

Bereiding

  1. Snij de blauwe kaas, maak de pluot schoon en verwijder de pit.
  2. Haal de druiven van de tros en maak de granaatappel schoon, als het een hele of halve granaatappel is haal dan de pitten onder water eruit.
  3. Meng de azijn met de olijfolie en meng alle ingredienten door elkaar.
  4. Lekker met brood erbij.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *