met passie voor smaak en streekproducten

Salade met rosbief en mais

Salade met rosbief en mais

Tips

Gebruik de muis van je hand om te voelen hoe gaar het vlees is. Als je hand ontspannen is en je knijpt in de muis, dat stukje tussen duim en de aanzet van de wijsvinger, dan weet je hoe een rauwe biefstuk voelt. Span je je duim iets aan, dan weet je hoe stevig medium gebakken biefstuk is. Een well done biefstuk is net zo stevig als de muis van je hand als je je duim stevig tegen je hand aandrukt.

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 2 3 4 maat
1 rosbief aan een stuk 100 200 300 400 gram
2 maiskolf 0,25 0,5 0,75 1 stuks
3 sla, bijvoorbeeld ijsbergsla 100 200 300 400 gram
4 druiven 75 150 225 300 gram
5 meloen 0,125 0,25 0,375 0,5 stuks
6 perziken 0,5 1 1,5 2 stuks
7 framboosazijn 1 2 3 4 eetlepel
8 brood voor bij de salade

Overige Ingrediënten

  1. olijfolie
  2. peper
  3. zout

Benodigd keukengerei

  1. snijplank
  2. mes
  3. koekenpan
  4. eventueel kookpan voor mais

Bereiding

  1. Zet de maiskolven op onder water en kook deze totdat ze gaar zijn. De kooktijd is ongeveer: Jonge maïskolven (kleine lichtgele korrels):  10 – 12 minuten. Kolven met grote gele korrels: 15 – 20 minuten. De maïskolven zijn goed als de korrels makkelijk loslaten.
  2. Verwarm wat olijfolie in de koekenpan, doe peper en zout over de rosbief en bak de rosbief om en om in de koekenpan. Zelf heb ik de rosbief 12 a 13 minuten gebakken, hij was medium gebakken.
  3. Snij de sla, haal de druiven van de tros, haal van de perziken het vel af en de pit eruit en snij de rest in blokjes.
  4. Schil de meloen en haal de pitjes eruit, de rest mag in blokjes gesneden worden.
  5. Snij de mais van de kolf en meng alles door elkaar heen met de onderstaande dressing.
  6. Maak een dressing met dezelfde hoeveelheid azijn en olie. Normaal gebruik je meer olie dan azijn, maar als er veel zoet fruit in de salade zit is de extra zuurheid lekker.
  7. Als de rosbief iets is afgekoeld mag hij in plakken worden gesneden en op de salade.
  8. Serveer de salade met brood en eventueel kruidenboter of boter.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *