Salade met Opperdoezer ronde, kersen en brie

Laatst heb ik Opperdoezers gerooid op het Opperdoezer oogstfeest. De laatste gebruik ik nu in de salade voor een heerlijke lunch. Ik heb gekozen voor een combinatie met kersen omdat deze ook in mei/juni geoogst worden. En wat is er nu leuker als meerdere streekproducten met elkaar te gebruiken.
imageIngrediënten:

180 gram Opperdoezer ronde
200 gram kersen van Siem Entius (wel even de pitten verwijderen)
300 gram ijsbergsalade
200 gram brie
1 kaneelstokje
50 gram geroosterde amandelen
10 gram chocolade 80%
1 theelepel gemalen koriander
granaatappelpit azijn, of een roodfruit azijn
olijfolie
honing met blauwe bessen, of een blanke honing
3 gram bieslook van Buysman Andijk
brood, ik had meergranen afbak stokbroodjes
image

Bereiding:

Was de Opperdoezer ronde voorzichtig, de schil is dun en ze gaan met schil en al in de salade. Ze mogen 15 minuten gekookt worden samen met het kaneelstokje.
Verwarm de oven voor als je afbakbrood heb (temperatuur volgens gebruiksaanwijzing). Anders de oven voor verwarmen op 150 graden voor de brie.
De kersen ontpitten, sla snijden, bieslook fijne knippen en de chocolade fijn hakken.

Laat de Opperdoezer rond afkoelen totdat ze lauw zijn. De brie mag achter het brood aan 5 minuten in de oven (of 8 minuten als de oven op 150 graden staat).

Maak een lekkere dressing van een rode azijn met olijfolie en honing. Eerst de azijn kloppen dan de olijfolie druppelgewijs erbij, na 10 druppels mag het er langzaam bij geklopt worden. Breng op smaak met honing en voeg de gemalen koriander toe.

You may also like...

1 reactie

  1. 30 juni 2018

    […] deze link een recept met Opperdoezer rondes en kersen uit Nieuwe Niedorp, een mooie combi en op dezelfde tijd […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *